.
Jimmy Frey
maandag 4 december 2023

Jimmy Frey: “Ze hebben me daarvoor niet gevraagd”

Erg jammer

In de jaren 60 waren er in Vlaanderen drie erg populaire artiesten. Dat waren Will Tura, Jimmy Frey en Marva. Will Tura wordt in december gevierd met een groot concert door zijn collega’s, en dat doet pijn bij Jimmy.

Jimmy treed al een tijdje niet meer op en daar heeft hij een goede reden voor. “Ik ben moeten stoppen, omdat ik het lichamelijk niet meer aankon. Ik ben pijnpatiënt, het gevolg van die val met m'n fiets in 2014. Sindsdien heb ik pijn in m'n heup, m'n rug, m'n spieren. Overal eigenlijk. Ik blijf sukkelen met m'n gezondheid. En dat gaat niet meer beteren, hé”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Hij is niet jaloers op Will omdat hij niet zo’n eerbetoon krijgt. Maar hij had toch graag wat meer erkenning gehad voor zijn carrière. Ook hij heeft namelijk grote hits gescoord.

“Ik herinner me nog dat ik op een zomerdag door Mechelen reed met de raampjes van m'n auto open, en overal hoorde ik 'Zo mooi, zo blond en zo alleen' uit de cafés komen. Ik dacht: amai, dat is precies een grote hit aan het worden. Ik vind dat trouwens m'n beste nummer, vooral het arrangement. Twintig jaar geleden werd er een musical rond gemaakt, ik was toen op de première. Nu wordt die musical opnieuw opgevoerd, maar ze hebben me niet gevraagd... Jammer. Maar ik had toch niet kunnen gaan.”

Bio van Jimmy Frey

Meer Over:

Jimmy Frey