.
Jo De Poorter
maandag 31 oktober 2022

Jo De Poorter: “Hij blonk niet uit voor zijn latere functie”

Jo De Poorter: “Hij blonk niet uit voor zijn latere functie”

Hij is gegroeid met de jaren

Koning Filip is nog lang niet van plan om af te treden als koning van ons land, maar de opvolging is alvast verzekerd. Kroonprinses Elisabeth wordt nog elke dag opgeleid om een goede koningin van ons land te worden en die opleiding zit er nog lang niet op.

Al is dat niet direct een garantie op succes. Filip kreeg ook een lange opleiding, maar wist de Belgen niet meteen te overtuigen als kroonprins.

“De opgroeiende Filip blonk inderdaad niet uit voor zijn latere functie, maar maakte dat meer dan goed met zijn werkkracht en plichtsbesef. Daarmee heeft hij respect afgedwongen. Zijn voorbeeld bewijst dat je dat vak kan leren”, zegt Jo De Poorter in Dag Allemaal.

Jo De Poorter is een specialist als het op vlak van royalty aankomt. Zo vond hij het ook niet ok dat koningin Maxima van Nederland vond dat ze het recht hadden om naar Griekenland te reizen, in het midden van de coronacrisis.

“Er is ook kritiek op hun loonsverhoging, terwijl ze een speedboot van 2 miljoen euro hadden gekocht. Er dan op wijzen dat ze volgens de covidregels naar Griekenland mochten reizen, was naast de kwestie. Dat doet een leider niet als zijn volk kreunt onder allerhande maatregelen.”