.
Jo De Poorter
zaterdag 14 januari 2023

Jo De Poorter: “Ik moet kritisch kunnen blijven”

Hij is niet bevriend met de royals

In januari bereikt koningin Mathilde een grote mijlpaal in haar leven. Ze bevindt zich niet langer in haar veertiger jaren, maar krijgt een nieuwe voordeur. Mathilde wordt 50 en dat zal iedereen geweten hebben.

Speciaal voor die 50ste verjaardag schreef Jo De Poorter het boek ‘De Macht van Mathilde’. Een geestig en vlot geschreven boek die ons meer weet te vertellen over onze koningin en het koningshuis.

“Op recepties merk ik steevast dat na het eerste glas chablis de vragen komen over hoe het er echt aan toegaat in het koninklijk paleis. Iedereen wil dat weten; mannen en vrouwen, wetenschappers en industriëlen. Royals zijn de celebrity’s bij uitstek: ze worden gevolgd en nageaapt van de wieg tot het graf. Ze leven op het snijpunt waar geschiedenis, glamour, politiek, society en diplomatie elkaar raken; daar gebeuren fascinerende dingen”, vertelt Jo in Humo.

Heel wat mensen hebben ook een verkeerd beeld over Jo. Velen denken dat hij bevriend is met heel wat royals, maar dat is niet zo.

“Ik ben met geen enkele royal bevriend, en ik ga met niemand eten of padellen. Ik zou dat wel kunnen, maar ik wil afstand bewaren. Mijn gevoelens mogen niet in de weg komen te staan van mijn werk voor radio en tv, of mijn boeken. Ik moet kritisch kunnen blijven.”

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter