.
Jo De Poorter
zondag 22 januari 2023

Jo De Poorter: “Ik werd gevraagd om ‘De Slimste Mens’ te presenteren

Hij heeft nooit spijt van beslissingen

Als je iets te weten wil komen over het koningshuis, dan moet je bij Jo De Poorter zijn. Hij is een echte royaltykenner en weet alles over ons Belgisch koningshuis.

Zou wil hij graag een groot misverstand rond Mathilde even ontkrachten. “Er wordt gezegd dat zij de baas zou zijn. Het staatshoofd presenteert zich altijd als tandem: ‘de koningin en ik’. De verantwoordelijkheid van de representatie en het gezin neemt zij voor een groot deel op. Dat perfectionisme kan soms met bazigheid verward worden, maar het is het niet”, klinkt het in Story.

Maar Jo heeft ook veel bewondering voor de vastberadenheid van onze koningin. Hij noemt haar in zijn nieuwe boek ‘De macht van Mathilde’ dan ook ‘de koningin van de wilskracht’.

“Toen ze eraan begon, had ze een zeer omlijnd idee wat een hedendaagse vorstin voor een land als België moest zijn. Ze heeft zichzelf, haar kinderen en ook voor een deel haar man, daarnaar gevormd. Daar is visie focus en doorzetting voor nodig.”

Jo is de royalty-expert van ons land, maar heeft ooit een grote kans laten schieten, waar hij nu veel spijt van heeft. “De beslissing om ‘De Slimste Mens’ niet te presenteren was de juiste. Maar ik doe de meeste dingen heel overwogen. Ik doordenk en doorvoel al mijn beslissingen. Het dichtste dat ik bij spijt kom, is nieuwsgierigheid. Hoe zou het geweest zijn als ik het wel had gedaan.”

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter