.
Jo De Poorter
woensdag 29 mei 2024

Jo De Poorter onthult uniek liefdesverhaal van Albert & Paola

Hij schreef een nieuw boek.

In Jo De Poorter zijn nieuwe boek ontdek je het geheim achter de liefde van een koppel dat onder de druk van de oude normen van de kroon een uiterst turbulent bestaan leidde.

Het bekendste liefdesverhaal van ons koninkrijk levert ondanks zijn uitzonderlijke publieke karakter nog altijd meer vragen dan antwoorden op. Koning Albert en koningin Paola leefden een turbulent leven samen én apart. 2024 wordt het jaar van hun liefde: Albert wordt op 6 juni 90 en op 2 juli vieren ze 65 jaar huwelijk. Een bijzonder huwelijk, met daarin 20 jaar kille afstand, maar uiteindelijk samen: een liefde – toch – voor altijd.

Het had een lieflijk sprookje kunnen zijn, waren er niet zulke pijnlijke implicaties die openbaar beslecht zijn voor hele en halve koningskinderen. Wat trok de prille twintigers in elkaar aan, wat dreef hen uit elkaar en wat bracht hen op totaal onverwachte wijze weer samen?

Jo De Poorter onthult dat het koning Filip was die een doorslaggevende rol gespeeld in de verzoening van zijn ouders Albert en Paola na hun jarenlange feitelijke scheiding. Het heeft geleid tot de hernieuwing van hun huwelijksgeloftes maar het heeft het vooral mogelijk gemaakt dat Albert II koning van België kon worden.

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter