.
Jo De Poorter
maandag 24 oktober 2022

Jo De Poorter: “Ze kon dat al op jonge leeftijd”

Opvolging van koning Filip is verzekerd

Deze week is het feest in het koninklijke paleis, want prinses Elisabeth wordt 21 jaar. Hoewel ze al drie jaar meerderjarig is, blijft het toch een symbolische leeftijd die gevierd moet worden.

“Maar dat betekent ook dat Elisabeth al 21 jaar opgeleid wordt om later de koninklijke functie uit te oefenen. Medisch specialisten studeren 14 of 15 jaar voor ze kunnen doctoreren en dat is lang, maar na 21 jaar is onze kroonprinses nog altijd in opleiding”, zegt Jo De Poorter in Dag Allemaal.

Geen normale opvoeding dus voor onze kroonprinses, wat Filip en Mathilde ook hebben beweerd bij haar geboorte. En dat is volgens Jo maar goed ook.

“Filip en Mathilde hebben al hun kinderen – en vooral hun oudste – al jong betrokken bij de taken die hen te wachten staan. Zo leerde Elisabeth al vroeg dat ze een fles champagne tegen een schip kapot kan slaan zonder straf te krijgen”, lacht Jo.

Maar dat is niet het enige waar onze kroonprinses ondertussen in getraind is. Ze kan ook linten doorknippen als de beste en toespraken geven in zes verschillende talen. De toekomst ziet er dus alvast veelbelovend uit voor ons land.