.
Jo Hens
donderdag 2 mei 2024

Jo Hens: “Dat is toch geen overbodige luxe?”

Het was z’n eigen keuze

De fans van Jo Hens zullen nog even geduld moeten hebben voor ze hun favoriete acteur terug in ‘Familie’ zullen zien verschijnen. Hij is voor een tijdje uit beeld, en dat op eigen vraag.

De acteur had aan de makers gevraagd om even uit de soap geschreven te worden omdat hij het tijd vond om een sabbatical in te lassen.

“Ik kreeg het prachtige aanbod om de hoofdrol te vertolken in de theaterproductie 'Tot Altijd'. In het verleden heb ik andere opdrachten altijd gecombineerd met 'Familie', maar deze keer wilde ik het anders aanpakken en me slechts op één project focussen. 'Tot Altijd' beloofde namelijk een intense periode te worden, aangezien ik een terminaal zieke man speelde die ervoor gezorgd heeft dat euthanasie in de Belgische wetgeving is gekomen. En het leek mij een goed idee om er ook nog wat congé aan te breien”, zegt Jo in Tv Familie.

De acteur staat al 15 jaar op de set van de reeks en is nog geen moment uit beeld geweest. Maar Jo stelt de fans ook gerust want hij is ‘Familie’ nog lang niet beu.

“Ik speel Niko nog altijd met hart en ziel. Maar een langere vakantie was voor mij al lang geleden. Op je 35ste eens tijd nemen om achterom en vooruit te kijken is toch ook geen overbodige luxe? De makers vonden mijn voorstel voor een sabbatical geen probleem.”

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens Familie