.
Jo Hens in Familie - aflevering 6994
donderdag 5 mei 2022

Jo Hens: “Ik zocht altijd maar excuses”

"Ik deed maar op: vetzakkerij eten en regelmatig eens goed doorzakken met de vrienden.”

De 33-jarige acteur Jo Hens is momenteel te zien als Niko in Familie, een rol die hij enorm graag vertolkt. Hij moest er wel zijn levensstijl drastisch voor omgooien. We lezen er meer over in een interview met de acteur in Story.

De soap 'Familie' is al jaren een vaste waarde op VTM. Op weekavonden stemmen er 650.000 kijkers af om de avonturen van de personages op de voet te volgen.

Jo kreeg de rol van Niko, een professionele bokser die zijn stiel erg serieus neemt. Daar hoort natuurlijk een goed getraind lichaam bij. Het enige probleem dat zich stelde, was dat Jo eerst zelf niet zo sportief ingesteld was.

Hij is eerlijk over zijn eerdere gewoontes: “Fysiek was ik eigenlijk helemaal niet in staat om zo’n verhaal te spelen. Ik ben toen echt beginnen nadenken wat ik zou kunnen verbeteren. En het antwoord was heel simpel: gezonder gaan eten en veel bewegen. Ik had daar voordien nooit veel rekening mee gehouden. Ik deed maar op: vetzakkerij eten en regelmatig eens goed doorzakken met de vrienden.”

Toen hij bokser Niko mocht beginnen spelen, was het alle hens aan dek voor Jo. “Op dat moment ben ik echt in gang geschoten en ben ik meer gaan sporten. Ik had geen excuus meer om er niet aan te beginnen en die excuses zocht ik vroeger wel. Sinds enkele maanden ben ik echt anders gaan leven”, besluit de Familie-acteur.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens