.
Jo Hens in Familie - aflevering 6992
zondag 8 mei 2022

Jo Hens: “Tegenwoordig liever de fiets dan de auto”

"Het is simpel: kleine beetjes helpen.”

Met zijn rol als bokser Niko in 'Familie' moet Jo Hens een gezonde levensstijl hanteren. Vroeger maalde hij niet om een avondje doorzakken meer of minder, maar tegenwoordig let de 33-jarige acteur op zijn lijn. In Story vertelt hij meer over zijn drastische ommezwaai.

Eén van zijn trucjes om zijn fysieke conditie op peil te houden, is meer kiezen voor de fiets dan de wagen. Hij kocht onlangs een elektrisch exemplaar om korte verplaatsingen mee te maken.

Ook de rit naar zijn werk doet hij tegenwoordig al fietsend. “Van waar ik woon is het ongeveer 12 km rijden naar Lint, waar ‘Familie’ wordt opgenomen. Met een elektrische fiets is dat makkelijk te doen. Ik wou dat al lang, zo’n elektrische fiets”, vertelt hij.

Je zou kunnen opperen dat de auto nog steeds sneller is, maar dat argument ontkracht Jo met klem. “Ik sta even snel aan de opnamestudio met de fiets dan met de wagen. Hooguit vijf minuutjes doe ik er langer over”, lacht hij.

Critici stellen dat een elektrische fiets eigenlijk een beetje valsspelen is en dat hij evenzeer een brommer zou kunnen gekocht hebben. Jo reageert daarop: “Ook op een elektrische fiets is je lichaam toch in beweging. Je lichaam ziet niet echt af, maar het is toch nog altijd beter dan steeds de auto nemen. Het is simpel: kleine beetjes helpen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens