.
Jo Hens in Familie - aflevering 6875
zaterdag 14 mei 2022

Jo Hens: “Vroeger lukte me dat niet, nu wel”

"Ik heb ontdekt dat je tijd moet maken om gezond te eten"

Wanneer je in de schijnwerpers geplaatst wordt als één van Vlaanderens meest bekende fictieve boksers, moet je die rol ook kunnen waarmaken. Dat probleem stelde zich voor Jo Hens, die Niko vertolkt in de VTM-soap 'Familie'. Hij gaf er een interview over aan Story.

“Ik heb, voor ik Niko de bokser begon te spelen, steeds moeite gehad om mijn conditie te onderhouden”, gaat hij van start. “Ik deed niks van sport en ging drie tot vier keer per week om frieten. Dat was gemakkelijk, want dan hoefde ik ook geen tijd te steken in koken.”

Daar kwam begin dit jaar verandering in, toen hij zichzelf als een geloofwaardige bokser wou profileren aan 'Familie'-kijkend Vlaanderen.

“Ik heb ontdekt dat je tijd moet maken om gezond te eten. Dat doe ik nu. Dat vergt wel een hele aanpassing want je moet boodschappen doen en je moet tijd nemen om alles klaar te maken”, vertelt hij.

Zijn dieet bestaat nu voornamelijk uit gezonde voeding en daar heeft hij ondertussen geen moeite meer mee. “Ik heb er op vrij korte tijd een systeem in gevonden. Ik koop nu yoghurt en fruit voor een hele week en elke dag neem ik dat mee naar het werk. Ik koop ook veel groenten en daar maak ik dan een soepje van of ik gooi die ’s avonds in de wok. In het begin was het een opdracht maar nu geniet ik van die gezonde dingen. Vroeger lukte me dat gewoon niet, nu wel”, concludeert Jo.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens