.
Jo Vally
maandag 15 augustus 2022

Jo Vally: “Dat is moeilijker dan ooit geworden”

Anderen hebben dat geluk wel

Jo Vally draait als artiest al heel wat jaren mee in de Vlaamse showbizz. Ten tijde van 'Tien Om Te Zien' beleefde hij zijn gouden jaren, al lijkt het nu eerder de tijd van Metejoor, Niels Destadsbader of Maksim Stojanac om hun gouden jaren te beleven.

De muzieksmaak van de mensen veranderen en artiesten moeten vaak mee met hun tijd. Het is een kwestie van zichzelf te blijven, maar van zichzelf ook muzikaal te heruitvinden.

“Mijn single ‘De zomer van ons twee’ klinkt eigentijdser dan mensen van mij gewend zijn. maar het harde werken loont, want hij marcheert in de zalen als een bom en werd opgepikt door Radio2”, zegt Vally aan Primo.

Volgens Jo heeft Radio2 als serieus zijn best gedaan voor de Vlaamse artiesten. “Voor artiesten van mijn generatie is het moeilijker dan ooit om in de top 10 terecht te komen. Dat komt omdat de Ultratop werkt met de beste verkochte, meest gestreamde en meest gespeelde liedjes. Artiesten van mijn generatie worden niet of nauwelijks gedraaid op MNM of Qmusic.”

Een geluk dat Metejoor dan weer wel heeft. “Daardoor schiet hij gelijk naar de hoogste regionen van de Vlaamse top 30. Vroeg of laat moet de officiële hitlijst van Vlaanderen daar toch eens iets op vinden hoor. Nu is het een beetje als Wout van Aert die op kop rijdt met een elektrische fiets.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally