.
Jo Vally
zaterdag 20 juli 2024

Jo Vally: “De kans is klein dat me dat lukt” 

Er is geen plaats voor hen 

Veel muziekprogramma’s in Vlaanderen zijn er niet en als er muziekprogramma’s zijn, dan is er weinig plaats voor de artiesten van vroeger. Jo Vally vindt dat best jammer, maar snapt ook dat het nu vooral aan de jeugd is.

“Dit jaar zijn er maar twee afleveringen van 'Zomerhit', dan weet je op voorhand: de kans dat ik daarin geraak, is heel klein. Ik ben me daar 100% van bewust. Maar dat wil niet zeggen dat ik bij de pakken moet neerzitten. Ik maak mijn muziek en ik hoop dat de mensen die met volle aandacht zullen beluisteren en zeggen: 'Potverdorie, er zitten toch wel leuke, goede nummers bij!’”, zegt Jo in Dag Allemaal.

Het is bij ons natuurlijk een groot verschil in vergelijking met landen als Frankrijk, waar veel oudere artiesten wel nog serieuze bekendheid genieten.

“Jammer dat leeftijd hier zo hard meespeelt. 'Och ja, die mens heeft zijn tijd gehad', zo word ik vaak bekeken. Dat zou niet mogen. Je moet open blijven staan voor muziek, wie die ook maakt. Als ik in de politiek daar iets aan kan veranderen, is dat het eerste wat ik doe, vechten tegen leeftijdsdiscriminatie.”

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally