.
Jo Vally
zondag 10 maart 2024

Jo Vally: “Het zijn altijd maar dezelfde artiesten”

Hij voelt zich vergeten

joHet zit sommige artiesten nog altijd hoog dat ze over het hoofd worden gezien bij programma’s als ‘Tien Om Te Zien’. De succesvolle artiesten van vroeger worden niet zo snel meer uitgenodigd en dat vinden sommige erg jammer. Een van hen is Jo Vally.

Wel is hij enthousiast over de Studio 100 musical over ‘Tien Om Te Zien’. Zo’n musical over de hoogdagen van het programma kan wel tof en leuk zijn.

“Het moet zijn dat het publiek er pap van lust, want musicals schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Het is goed dat het Vlaams cultureel erfgoed op die manier in stand gehouden wordt, maar hopen op een plaatsje? Eerlijk: daar hebben wij anciens, denk ik, weinig of niets aan. Je koopt er immers geen brood mee”, zegt Jo in Tv Familie.

Deze zomer slaat het programma zijn tenten weer op en nodigen ze ook dit jaar weer een hele resem aan artiesten uit. Maar voor de zanger zou het gerust weer elke week mogen worden uitgezonden, zo krijgen meer artiesten ngo een kans

“Op de radio en televisie zijn het toch altijd dezelfde artiesten die in het zonnetje gezet worden. Ik heb er geen problemen mee dat er een nieuwe lichting opstaat en dat zij de volle aandacht krijgen, maar dat mag niet ten koste gaan van de ervaren artiesten. Ik verwacht geen wonderen of mirakels, maar vind het niet meer dan logisch dat men de generatie die 'Tien om te Zien' destijds mee heeft grootgemaakt - en dat is wederzijds - niet in de kou laat staan. Ik vind het jammer dat ze op enkele uitzonderingen na alle mensen van vroeger vergeten.”

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally