.
Jo Vally
zondag 23 juni 2024

Jo Vally: “Mijn stem is alleen maar beter geworden” 

Hij stopt er mee… 

Jo Vally is 65 en heeft besloten dat zijn nieuwe album waarschijnlijk ook zijn allerlaatste album wordt. De verkoop van CD’s is niet meer wat het geweest is, en als hij nog eens een cd zou uitbrengen, dan is dat misschien pas binnen 5 jaar en dan is hij toch al 70.

5 jaar later, je wordt ouder en je stem verandert misschien ook wel een beetje. Al denkt Jo Vally niet hem dat zal overkomen.

“Velen zeggen dat mijn stem met de jaren nog beter is geworden. Maar ik heb voor mezelf wel uitgemaakt: op mijn 70ste mag de riem eraf, dan stop ik ermee. Omdat er nog andere dingen zijn in het leven. En ik hoop dat ik gezond mag blijven. Nu, als ze vragen om hier en daar eens op te treden, zal ik niet nee zeggen, maar die gedrevenheid om nog in de top vijf te raken is weg. Pas op, muziek is nog mijn prioriteit, op het podium staan is mijn leven. Als ze me dat afpakken, zou ik sterven”, geeft hij toe in Dag Allemaal.

De topjaren van de zanger liggen al een tijdje achter hem, maar Jo klaagt zeker niet. Bovendien staat er een nieuwe generatie artiesten klaar en Jo is fan.

“In ons land zit veel talent. Ik heb veel respect voor wat bijvoorbeeld Metejoor, Pommelien Thijs, Camille en Aaron Blommaert doen. Dat zijn geen amateurs, die gasten doen het echt goed. Die kunnen zingen en sommigen ook acteren. Wij zijn anders begonnen, hé, wij moesten het vak al doende leren. Ik weet nog dat ik de eerste keer optrad op een bak bier bij ons in parochiezaal De Lindeboom in Wolvertem. O, nostalgie!”