.
Jo Vally
woensdag 23 augustus 2017

Jo Vally wil leven laten verfilmen

Ooit stuurde hij zijn biografie naar Erik Van Looy.


Jo Vally werd onlangs uitgenodigd door Radio 2 Vlaams-Brabant in brasserie Brazzaville te Meise. De zanger had er een openhartige babbel over uiteenlopende onderwerpen. Deze zomer is of was zijn agenda weer goedgevuld en volgend jaar staat hij 40 jaar op de planken. In 1999 vulde Jo Vally als eerste Vlaamse artiest het Sportpaleis met 12.500 mensen voor een concert met symfonisch orkest. Komende zomer wil hij dit graag overdoen in zijn eigen gemeente en met een opkomst van 5.000 à 6.000 mensen zou hij heel gelukkig zijn.



Een tijdje geleden bracht Jo zijn biografie “Mijn leven” uit. Hij stuurde dat boek naar Erik Van Looy en wil het graag laten verfilmen. De zanger denkt dat dit boek bij de filmregisseur onderaan de stapel scenario’s zal liggen. Erik had Jo opgebeld en zei dat hij het boek zeker zou lezen.



In oktober gaat Jo Vally op reis naar Cyprus in het gezelschap van zijn fans. De meeste fans die meegaan zijn vrouwen, maar deze keer gaat ook het management mee en zo kan de tijd die hij vrijmaakt voor de fans beter worden ingepland. Het contact met de fans is voor Jo heel belangrijk en zijn gouden regel is om in het vliegtuig steeds een stoel op de eerste rij te kiezen. Zo kan er niemand jaloers worden omdat hij dichter bij de ene of de andere groep zou zitten. Avances kreeg Jo Vally ook al van fans, maar daar is hij nooit op ingegaan ook al stonden ze soms aan zijn hotelkamer. In zijn privéleven kende de zanger wel eens moeilijke momenten, maar dat kwam niet doordat hij een affaire had met een fan.



Voor het geld moet Jo Vally naar eigen zeggen niet meer zingen en kan hij er morgen mee stoppen. Sterven op het podium ziet hij toch niet echt zitten, maar hij wil wel nog lang doorgaan. Als het niet meer lukt om te zingen wil hij zelf beslissen om ermee op te houden. Jo moet zich ergens mee kunnen bezighouden, want anders wordt hij gek. Een jaar geleden vreesde de zanger nog dat hij een tumor had toen hij van zijn bureau naar buiten liep en plots op de grond viel waarbij het hem niet meer lukte om recht te staan. Er bleek iets mis te zijn met zijn evenwichtskanalen in het oor en na een behandeling had hij er nooit nog last van. Gelukkig was het dus minder erg dan hij vreesde.

Tekst: Nico Vanaken