.
Jo Vally
woensdag 13 maart 2024

Jo Vally: “Zo ging het vier keer zo snel!”

Hij moest het regelmatig doen

Jo Vally blikt met een tevreden gevoel terug op zijn jeugdjaren. Hij heeft het altijd goed gehad en heeft veel mooie herinneringen gemaakt. Maar hij werd ook streng opgevoed. Iets wat hij wel begrijpt als je 5 kinderen moet grootbrengen.

“Ik heb van ons vader zaliger geregeld straf moeten schrijven. Telkens als ik kattenkwaad uitgestoken had. Maar in plaats van enkele bladzijden uit een schoolboek te moeten overpennen, waar ik nog iets van had kunnen leren, moest ik 200 of 500 keer 'Ik zal gehoorzamen' of 'Ik zal dat nooit meer doen' op papier zetten. In de praktijk gebruikte ik daarvoor een balpen waaraan ik er met rekkertjes nog drie extra bevestigde. Zo ging het strafschrijven vier keer zo snel”, lacht hij in Primo.

Jo heeft een goeie band met zijn broers en zussen, en dan vooral met zus Lydia. En kwa karakter hebben ze wel wat dingen met elkaar gemeen.

“Ik denk dat van onze familie Lydia en ik het makkelijkste karakter hebben. Zelfs als ik niks verkeerd gedaan heb, zou ik om een situatie te ontmijnen toch durven zeggen dat het mijn fout is.”