.
News Image

Johan Terryn: "Nooit Van Niks Iets"

20 jaar televisie maken, dat moest gevierd worden... Met iets totaal anders. Johan Terryn doet dit met de 1e solotheatervoorstelling "Nooit Van Niks Iets."

"Nooit Van Niks Iets" is een groteske vertelling over de dingen die niét gezegd worden en hoe dat ons leven in de greep kan houden.
Na een aftrap in de Arenbergschouwburg en een reeks try-outs vorig jaar gaat "Nooit van Niks Iets" in première op 11 oktober 2014 in CC Deurne.


In de vroege ochtend verschijnt een verwarde man op de Kalmthoutse Heide. Hij vindt er het gezelschap terug dat hij kwijt was. De aaneenschakeling van zijn gedachtesprongen en anekdotes leggen het verhaal bloot dat hij heeft meegemaakt. Een verhaal over de dingen die liever niét gezegd worden en hoe dié dan precies ons leven in een wurggreep houden. Een grinnikende en hinnikende nachtmerrie over onzichtbare wortels, roeselbachs en de kracht van circulatiepompen.

Johan Terryn maakt na een debuut op de improvisatieplanken al 20 jaar radio en televisie voor VRT en VTM. Eerst als improvisator ("Onvoorziene Omstandigheden"), dan als presentator ("Groot Licht", "Camping Casablanca", "De Rederijkers", "Het Zesde Zintuig"), acteur ("Rupel"), schrijver ("Achter De Feiten") en regisseur. Met deze groteske solovoorstelling keert hij terug naar het podium. Rauwer en geestiger dan ooit.

De programmator van CC Brecht, Koen Bollen, was enthousiast na de try-out ter plaatse. Hij verwoordt het zo: "Televisiemaker Johan Terryn keert met deze monoloog terug naar de planken in het theater. Met een licht absurdistisch verhaal over een bus die op de verkeerde plek aankomt en een man die een bijzonder schaamtelijk zwembadverhaal te vertellen heeft, raakt Terryn thema's aan als schuldgevoel en het onvermogen om rust te vinden. Hij doet dat met een doortastendheid die de toeschouwer moeiteloos anderhalf uur in de ban houdt. Verbazingwekkend hoe goed deze voorstelling al bij zijn eerste toonmomenten op punt staat: een sublieme tekst, een uitdagende scenografie en Terryn die als een rasverteller de zaal inpalmt."

Andere speeldata en meer info vind je op: www.johanterryn.tumblr.com

(l.t.)