.
Johan Verminnen
zondag 7 juli 2024

Johan Verminnen: “In mijn stiel veranderen er twee dingen”

Niet altijd makkelijk voor een artiest

Johan Verminnen draait ondertussen al zo’n 55 jaar mee in de Vlaamse showbizz. De showbizzwereld is de voorbije 55 jaar heel wat veranderd en Verminnen heeft die evolutie van dichtbij mogen meemaken.

Zo heeft hij de verschillende externe factoren voor succes zien veranderen en evolueren en is het serieus veranderd tegenover 55 jaar geleden.

“In mijn stiel veranderen twee dingen. Organisatoren gaan met pensioen. Daar komen jonge mensen voor in de plaats die andere belangstellingen hebben. Hetzelfde met programmatoren van liedjes op de radio. Het is logisch dat men andere muziek draait. Ik kan daar begrip voor opbrengen. Men beschouwt mensen zoals ik als ouwe zangers. Als curiosum worden wij wel nog eens gedraaid. Als je je daar niet bij neerlegt, word je zeer ongelukkig. Ik heb geen zin om verbitterd te zijn”, zegt Johan in Primo.

Een ander iets dat veel is veranderd is het lied dat je aan het schrijven bent. Op dit moment is Johan volop bezig met het schrijven van nieuwe nummers.

“In het najaar of wellicht eerder in januari volgend jaar zou mijn nieuwe album moeten uitkomen. Ik heb intussen zeven nieuwe liedjes klaar.”