.
Johan Verminnen
zondag 14 juli 2024

Johan Verminnen: “Je gaat plots weer dingen herontdekken”

En dat allemaal door die ene gebeurtenis

Jarenlang hadden Johan Verminnen en zijn vrouw Catherine een goeie relatie. Aan die relatie kwam helaas een einde, al zijn de twee nog altijd niet officieel gescheiden.

“We hebben zoveel jaar geleden een pact getekend en moreel gezien is dat pact er nog steeds. We wonen niet meer samen, maar zijn nooit gescheiden. Ik zie haar nog geregeld. Of we opnieuw zouden kunnen samenleven? Het ziet er niet naar uit dat dat ooit nog zal lukken. We zijn twee andere mensen en dat moet je ook kunnen aanvaarden in het leven”, klinkt het bij Johan in Dag Allemaal.

Samen met zijn vrouw heeft Johan één dochter, Paulien. Dat is een van de mooiste gebeurtenissen uit zijn leven en een van de hoogtepunten.

“De geboorte van mijn dochter Paulien is het mooiste dat ik ooit meegemaakt heb. Het meest ontroerende ook. Als er een kind in je leven komt, begin je sommige waarden die je vergeten was te herontdekken. Neem nu het klimaat. Dat is zelfs nog belangrijker als je, zoals ik nu, twee kleinkinderen hebt. Dan denk ik: aan dat klimaat moet inderdaad iets gedaan worden. Al was het maar voor de kleinkinderen. Dat bedoel ik met die herontdekte inzichten.”