.
Johan Verminnen
woensdag 3 juli 2024

Johan Verminnen: “Mensen onthouden vaak maar één liedje”

En niet per se het beste nummer

Elke artiest heeft zo één nummer waar mensen hem allemaal van kennen. Of je nu fan bent of niet, iedereen lijkt dat nummer te kennen. Zo is dat bij Will Tura ‘Eenzaam zonder jou’ en is dat bij Johan Verminnen ‘Laat me nu toch niet alleen’.

“Mensen onthouden vaak maar één liedje van artiesten. Neem nu Jacques Brel. Die heeft een repertoire om je hoed voor af te nemen en toch onthoudt men alleen 'Ne me quitte pas'. Of The Beatles, wat blijft daarvan over? Voor sommigen is dat 'Yesterday', maar je hebt zoveel fantastische nummers van hen die het verdienen om in ons geheugen gegrift te staan”, zegt Johan in Primo.

Natuurlijk is dat niet de enige grote hit van Johan en heeft hij nog bekende hits zoals ‘Ik voel me goed’, ‘Paulien’, ‘Brussel’ en ‘In De Rue des Bouchers’.

“Voor mij zijn dat belangrijke nummers, maar voor het grote publiek? Nu heeft zelfs iemand een heel boek geschreven over 'Laat me nu toch niet alleen' (Johan Ral, uitgegeven door Manteau, nvdr). Om maar aan te geven dat het duidelijk is dat dat lied het meest indruk maakte.”