.
Johan Verstreken
woensdag 8 maart 2023

Johan Verstreken: “Ik sloot me af van al mijn emoties”

Hij huilde nog amper

Iedereen op deze wereld draagt een rugzakje vol bagage met zich mee. Ook voormalig presentator Johan Verstreken zeult er eentje met zich mee. Hij groeide op met een gewelddadige vader en dat laat zijn sporen na.

“Wat ik tijdens mijn jeugd heb meegemaakt, was zo heftig dat ik me afsloot van alle emoties. Zelfs aan mijn beste vrienden vertelde ik niets. Ik zei tegen mezelf: we gaan dit overleven. Noch mijn moeder, noch ik wilde medelijden opwekken door te spreken over mijn agressieve vader”, zegt Johan in Humo.

In die jaren liet Johan veel tranen, tot zijn tranen ‘op’ waren. Hij kon niet meer huilen en vond het knap dat mensen een traantje konden wegpinken bij een droevige scène in een film of serie.

“Pas twee jaar geleden heb ik – voor het eerst – durven te voelen. Er is toen iets gebeurd dat een flashback teweegbracht. Ze noemen dat een trigger. Plots herinnerde ik me dat ik een keer van mijn soep had geslurpt en vanuit het niets een enorme dreun kreeg van mijn vader.”

Diezelfde avond had Johan nog een etentje gepland staan en zoals gewoonlijk stak hij al zijn emoties op slot. De avond ging voorbij en Johan had een gezellige avond. “Maar de volgende dag kwam ik een vriendin van mijn moeder tegen en die vroeg hoe het met mij was. Uit het niets ben ik beginnen snotteren.”

Bio van Johan Verstreken

Meer Over:

Johan Verstreken