.
Johan Verstreken
maandag 24 juni 2024

Johan Verstreken: “Op dat moment denk ik niet aan angst” 

Zijn burgerzin neemt het over 

Als er iets belangrijk is voor de gezondheid van Johan Verstreken, dan is het rust. Hij heeft chronische darmproblemen en daar bestaan geen pilletjes voor. Het enige wat hem kan helpen is op tijd en stond de nodige rust.

Maar Johan vindt niet altijd evenveel rust. Zo zal hij altijd tussen twee partijen komen wanneer hij ziet dat het niet goed gaat.

“Als ik op een tram mensen zie ruziemaken om een zitplaats, dan kom ik tussen. Op dat moment denk ik niet aan angst. Mijn burgerzin neemt het op zulke momenten over. In Brussel heb ik dat vroeger ook veel gedaan, als ik een trein nam in het station. Als ik een groepje iemand zag insluiten, riep ik heel luid: 'Pickpockets!' Ik heb die mannen weleens achter me aan gehad, maar voor de rest ben ik nooit fysiek aangevallen”, zegt hij in Primo.

Johan is door zijn eigen darmproblemen niet meer aan het werk, maar weet wel nog altijd goed zijn dagen te vullen.

“Met wat mantelzorg en vrijwilligerswerk. En met ideeën uitwerken. Niet dat ik die dan zozeer zelf moet realiseren, hoor. Ik geef ze graag door aan collega's. Als ik dan iets zie gerealiseerd worden - zowel op media- als politiek vlak -, ben ik content. Ik zetel ook nog in VLAPO, de vakorganisatie voor de Vlaamse Podiumartiesten die ik samen met Margriet Hermans heb opgericht. Jo met de Banjo is nu voorzitter.”

Bio van Johan Verstreken

Meer Over:

Johan Verstreken