.
Johan Veugelers
woensdag 23 oktober 2024

Johan Veugelers: “Ik heb nog gedrumd bij Paul de Leeuw”

En toen koos hij voor iets anders

Ooit werd accordeonist Johan Veugelers de opvolger van Matthias Lens bij De Sunsets, dit jaar staat Johan al tien jaar solo in het vak. Al kan je het ook gerust een 30-jarig jubileum noemen.

Johan staat al sinds zijn 7de op het podium en heeft dus al heel wat podia in Vlaanderen gezien. Zijn doel? De accordeon weer hip maken.

“Ik ben destijds als drummer begonnen bij onder meer Paul de Leeuw en Ilse DeLange. Gaandeweg nam de accordeon echter de bovenhand en plots was ik de helft van The Sunsets. Toen we steeds vaker met andere artiesten de affiche deelden, zoals Christoff, ontdekte ik het Nederlandstalige lied en Vlaanderen. Ik kwam steeds meer tot het besef dat ik zelf heel graag wou zingen. Zo ben ik in 2014 alleen op pad beginnen gaan”, begint hij in Primo.

Een tien jarig jubileum als solo-artiest, dat moet gevierd worden natuurlijk. En Johan weet al precies hoe.

“Mijn optredens zijn on tape, maar ik droom er al lang van om eens met een liveband te spelen. Deze verjaardag is hiervoor de ideale gelegenheid. Op 3 november geef ik een speciaal concert in zaal Eldorado in Humbeek, de zaal waar Clouseau tal van cd's heeft voorgesteld. We hebben een heel toffe show samengesteld. Ik ga er dingen doen die de fans niet meteen zullen verwachten.”

Bio van Johan Veugelers

Meer Over:

Johan Veugelers