.
John Terra
zondag 15 september 2024

John Terra over Kim Kay: “De wereld lag aan haar voeten”

Hij zag er veel potentie in

Als er één iemand was die altijd overtuigd is geweest van Kim Kays stem, dan is het wel John Terra. Hij hield het been stijf om haar een kans te geven in de muziekwereld en maar goed ook.

Vanaf dat moment ging het heel snel voor Kim. Dat weet John nog heel goed. Ze mocht wat demo’s inzingen bij producer Wim Claes.

“Hij liet me er eentje horen, 'Lilali'. Ik vond het niet goed en vroeg aan Wim om de productie over te nemen. Ik bleef ervan overtuigd dat ze een uniek geluid had. Ik was net van plan om een platenfirma op te richten en heb Kim onder m'n vleugels genomen. Ik heb Phil Sterman gevraagd er een nieuw arrangement voor te schrijven, ik herkende meteen 'n enorme hitpotentie”, zegt John in Dag Allemaal.

Op dat moment werkte John al samen met Ilia Beyers. Hij is tot op de dag van vandaag nog altijd de manager van onder andere Willy Sommers en Laura Lynn.

“Ik de muziek, hij de zakelijke kant, dat was onze overeenkomst. Het draaide heel goed, we konden een fantastisch platencontract sluiten voor Kim bij EMI. 'Lilali' werd nummer één in de Franse clubcharts, het populairste nummer in de discotheken dus. Pas nadien is het ook hier een hit geworden. En in Japan, Turkije... De wereld lag aan haar voeten.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra