.
John Terra
woensdag 11 september 2024

John Terra: “Van mij moest ze doorgaan”

Hij geloofde in haar

Toen Kim Kay pas begon als zangeres scoorde ze een gigantische hit met ‘Lilali’. Een paar jaar later kreeg ze zware gezondheidsproblemen en kwam er een einde aan haar muziekcarrière. Maar toch droomt ze van een comeback en dar heeft ze veel voor over.

Sinds 2018 is Kim aan haar bed gekluisterd. Ze heeft een zwak gestel dat doorheen de jaren ook nog eens geteisterd werd door osteoporose. Ze onderging zo’n 19 operaties, met weinig resultaat.

Ze denkt nog vaak terug aan de tijd waarop ze op het podium kon staan en kon zingen. En ook haar ontdekker John Terra koestert goeie herinneringen aan die tijd.

“Ik heb Kim voor het eerst gezien in de 'Ontdek De Ster Show' op VTM. Ik zat in de jury. De meningen waren verdeeld, maar ik hield het been stijf. Van mij moest ze doorgaan. Ik vond haar van de eerste seconde een uniek talentje. Kim heeft niet de allerzuiverste stem, maar als je ze hoort, schijnt de zon. Ze zong toen ook al een Franstalig nummer, en het deed me meteen denken aan frêle Franse zangeresjes zoals France Gall en Françoise Hardy.”

Bio van John Terra en Kim Kay

Meer Over:

John Terra Kim Kay