.
Joke Devynck en Noureddine Fahiri
donderdag 28 maart 2024

Joke Devynck: “Het zijn kenteringen in mijn leven”

Niet altijd leuke kenteringen

Behalve actrice is Joke Devynck ook regisseur. Zo was ze de voorbije maanden vooral actief als regisseur en heeft ze daar veel voldoening uitgehaald.

“Het was fantastisch. Je krijgt de algemene leiding en je hebt geen tijd om te twijfelen. Alles van kostuums, belichting tot decor passeert door je handen en dat is leuk. Ik probeer mijn acteurs zo waarachtig mogelijk te laten spelen. Het is iets helemaal anders dan acteren en toch ligt het in elkaars verlengde. Er is een dunne lijn tussen spelen en zijn”, zegt Joke in Primo.

Joke is 51 geworden en dat betekent dat ze een groot deel van haar leven al achter de rug heeft. Maar ze staat zelf nooit veel stil bij haar leeftijd.

“Alle veelvouden van tien betekenden kenteringen in mijn leven. Ik leerde mijn partner kennen, werd mama, zag mijn relatie stuklopen, begon een nieuwe relatie en op mijn 50ste stierf mijn mama. Het was een heel heftige periode. Haar afscheid sneed diep. Ik heb ervaren dat de tijd sneller gaat dan ooit. Sinds die dag heb ik mezelf beloofd om nog authentieker in het leven te staan. Ik blijf zoekende. Zo ben ik altijd al geweest.”

Bio van Joke Devynck

Meer Over:

Joke Devynck