.
Andrea Croonenberghs en Joke Devynck in Flikken
maandag 1 april 2024

Joke Devynck: “Ik ervaar dat niet op die manier”

Ze heeft dat nooit gehad

Joke Devynck mag dan wel al 51 zijn, de actrice bruist nog altijd van de dromen en de ambities. Ze heeft er nog altijd heel veel en soms is dat een zegen, maar het kan ook een last zijn.

Vorig jaar verloor Joke haar mama en ze kreeg ook een nieuwe partner. Maar het afscheid nemen van haar mama heeft Joke veel pijn gedaan. Het was wel het moment waarop ze besloot om nog authentiek te gaan leven.

“Ik vind dat niet lastig. ik ervaar dat niet op die manier. Ik heb nooit een vaste werkgever gehad of een inkomen waarvan ik zeker was. Plots werd ik die situatie toch wat moe. Ik voel dat ik op zoek ben naar iets dat me meer zekerheid biedt. Geen 9-to-5-job maar iets stabiels. Mijn drie kinderen zitten op kot en dat kost geld”, klinkt het in Primo.

Devynck is mama van twee twintigers die op kot zitten. Zij moet nu het zorgende aspect anders invullen dan ze vroeger deed.

“Tussen hun tiende en twintigste is er heel veel veranderd en alles blijft evolueren. Als mama vind ik het fantastisch om leuke gesprekken met hen te hebben over hun leven. Ik ben blij dat ze het goed doen en als ze het al eens moeilijk hebben, kloppen ze bij me aan. Ik ben daar heel dankbaar voor en voel me dan trots. Ik probeer hun eigenheid te lezen zonder te sturen.”

Bio van Joke Devynck

Meer Over:

Joke Devynck