.
Joke Devynck en Noureddine Fahiri
zondag 24 maart 2024

Joke Devynck: “Ik heb kansen laten liggen”

Ze is soms te streng

2024 is toch een speciaal jaar voor actrice Joke Devynck. De actrice is dertig jaar geleden afgestudeerd en staat dertig jaar in het vak. Tijd om eens terug te blikken op de voorbije jaren.

“Ik kijk er wel met een goed gevoel op terug. Ik heb wel een aantal kansen laten liggen. Soms was ik wat streng in mijn rolselectie. Zo kreeg ik tijdens 'Flikken' de kans om een kinderprogramma te presenteren op tv. Ik voelde me geen presentatrice en was bang dat ik dat niet zou kunnen. Ik had perfect een Joris Hessels kunnen worden die speelt en human interest maakt. Maar spelen, dat was het enige wat ik wou. Terwijl ik floreer in de combinatie van verschillende disciplines”, zegt ze in Primo.

De actrice heeft natuurlijk nog veel ambities en dromen voor de komende jaren en ze hoopt er een aantal te kunnen waarmaken.

“Ik heb zoveel dromen en ambities. Dat is mijn luxe en mijn last. Ik word overstelpt door ideeën. Het zou goed zijn voor mij om een productieleider aan te werven die me wat stuurt en helpt om over de berg te kijken. Of lid worden van een kunstcollectief dat taal, beeld en beweging samenbrengt. Die combinatie is magisch. Dat maakt me blij.”

Bio van Joke Devynck

Meer Over:

Joke Devynck