.
Andrea Croonenberghs en Joke Devynck in Flikken
donderdag 21 september 2023

Joke Devynck: “Ik kom opvallend veel vrouwen tegen die hetzelfde denken”

Ze had jarenlang een relatie met een man

In onze maatschappij heerst er nog steeds te veel taboe rond bi-seksualiteit en alles wat bij lgbtqi+-gemeenschap hoort. Het is nochtans niks waarover iemand zich zou moeten schamen. Ook actrice Joke Devynck was lange tijd verliefd op een man, maar ze heeft ook interesse in vrouwen.

“Het is grappig: op dit moment kom ik opvallend veel vrouwen tegen die na een lange relatie met een man iets met een vrouw beginnen. Vrouwen van rond de 40 of 50 die al een heel leven achter zich hebben, die kinderen hebben gekregen en die nu kiezen voor iemand van hetzelfde geslacht”, zegt Joke in Humo.

Joke heeft al regelmatig met die vrouwen gepraat en zij vertellen haar allemaal hetzelfde. Zij vinden dat een man in hun gevoel letterlijk en figuurlijk veel plaats inneemt en dat ze nu onder die schaduw vandaan willen.

“Iets met een vrouw beginnen is ook: patronen doorbreken. In de eerste plaats de maatschappelijke verwachtingen over hoe een man en een vrouw zich binnen de relatie moeten gedragen. Die patronen zijn er eeuwenlang ingesleten, en als ze wegvallen, ga je vanzelf meer spelen met rollen en verhoudingen: hier neem ik het voortouw, daar volg ik liever.”

Bio van Joke Devynck

Meer Over:

Joke Devynck