.
Joke Emmers
dinsdag 28 maart 2023

Joke Emmers: “Dat was het moment waarop ik mezelf ging aanvaarden”

Ze kreeg een heel vertekend beeld

Dat slanke ideaalbeeld, het lijkt toch iets waar je de dag van vandaag maar beter aan kan voldoen om geaccepteerd te worden. Maar het is iets waar Joke Emmers niet aan meedoet. Zij voelt zich goed in haar vel en ligt er niet van wakker dat dat met een maatje meer is.

“Ik heb elk dieet geprobeerd. De Joepie stond vroeger ook vol met al die magere sterren… Gelukkig heb ik nooit een eetstoornis ontwikkeld. Op de toneelschool zei Dora van der Groen: ‘Je lichaam is het enige instrument dat je hebt, daar ga je het mee moeten doen. Vanaf toen ben ik beginnen te aanvaarden hoe ik eruitzag.”

Joke staat altijd erg positief in het leven, maar ze moet ook toegeven dat ze altijd wat tijd nodig heeft om zich aan te passen wanneer een nieuwe situatie zich voordoet.

“Als ik me mentaal voldoende kan voorbereiden, dan lukt het wel. Maar als ik in mijn hoofd heb dat ik rustig thuis in de zetel een boek ga lezen of een reeksje ga kijken en er belt een vriendin om iets te gaan drinken, dan heb ik echt een paar minuutjes nodig om de knop om te draaien.”

De actrice is ook iets meer dan 2 jaar samen met haar vriend Visjal, ook dat vroeg een aanpassing. “Omdat mijn agenda ingesteld was op drie vrienden zien per dag of werken, was het best heftig. Er was geen ruimte voor iets anders. Mijn lief zei toen: ‘Hé, ik wil ook efkes aandacht’. Dat is logisch, maar het is wel heel erg zoeken geweest.”

Bio van Joke Emmers

Meer Over:

Joke Emmers