.
Joke Emmers
zaterdag 25 maart 2023

Joke Emmers: “Een leerkracht zei dat ik dikker moest worden”

Ze is blij met wie ze is

Pesten, het zou niet mogen gebeuren, maar jammer genoeg gebeurt het elke dag nog veel te vaak. Ook actrice Joke Emmers is gepest geweest. Dat gebeurde toen ze in het vijfde leerjaar zat.

“Het heeft ook maar drie dagen geduurd, want de leerkrachten hebben dat supergoed aangepakt. Maar gepest worden laat toch een krasje na. Ik vind wel dat ik er sterker ben uit gekomen. Mijn droom om actrice te worden is mede daardoor in vervulling gegaan: ik had iets te bewijzen”, zegt Joke in Dag Allemaal.

Joke heeft vaak moeten horen dat het allemaal erg onrealistisch was om die droom na te streven, al hoorde ze dat vooral van mensen die niet goed wisten wat acteren inhield.

“Veel mensen uit Neerpelt hadden dat ook al geprobeerd, maar het is toen niet gelukt. Een leerkracht zei: ‘je zal nog dikker moeten worden, dan pas ga je werk hebben.’ Ik ben wel heel blij dat dat beeld aan het veranderen is, mollige mensen mogen nu op tv komen. We hebben bestaansrecht!”

Het is jammer genoeg nog altijd een feit dat mensen die niet aan het schoonheidsideaal voldoen nog vaak uitgefloten worden. Gelukkig lijkt het tij stilaan te keren. “Ik ben blij dat ik daaraan mag bijdragen en de kans krijg om op tv te komen met mijn kwabbetjes, die misschien niet iedereen, maar ikzelf intussen zeer geaccepteerd heb.”

Bio van Joke Emmers

Meer Over:

Joke Emmers