.
Joke Emmers
woensdag 22 maart 2023

Joke Emmers: “Wat doe ik hier op de wereld”

Ze probeert positief in het leven te staan

Joke Emmers mag dan wel al jaren acteren, het is pas door haar deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ dat de actrice aan populariteit begon te winnen. En dat ze een uitstekende actrice is, dat mag gezegd worden.

Zo won ze enkele weken geleden een Ensor voor haar bijrol in ‘Billie vs. Benjamin’. “Ik was toen tien jaar afgestudeerd en vond het tijd om de balans op te maken. Als de hele sector dan zegt: ‘Ja, je bent goed bezig’… Dat deed superveel deugd”, zegt Joke in Dag Allemaal.

Net zoals iedereen in Vlaanderen had Emmers het niet altijd even makkelijk met haar job omwille van Corona.

“Ik heb me toen vaak afgevraagd: wat doe ik hier op de wereld? Moet ik iets anders gaan doen dan acteren? Gebarentolk lijkt me wel iets, of wijnsommelier worden en een veganistisch restaurant openen. Wat ik ook doe: mensen gelukkig maken is mijn levensmotto.”

Maar Joke mag dan nu wel erg geliefd zijn, het is niet altijd zo geweest. Ze werd gepest in het vijfde leerjaar. “Het heeft me toch gemaakt tot wie ik ben vandaag. Enkele leerlingen kwamen toen van een andere school en die moesten zich efkes positioneren, en dan is het makkelijk om iemand die mollig is eruit te pikken en uit te lachen.”

Bio van Joke Emmers

Meer Over:

Joke Emmers