.
Joke van de Velde
vrijdag 25 augustus 2023

Joke Van de Velde: “Ik besef nu pas hoe belangrijk dat is” 

Ze gaat er volledig voor 

Op latere leeftijd terug gaan studeren, je moet het toch maar doen. En Joke Van de Velde doet het! Zij combineert de studies voor kleuterleidster samen met de zorg voor haar zoontje Luca.

Vanaf september gaat Luca voor het eerst naar school. Dat wordt een grote stap voor de kleine jongen. Als is Joke zelf er iets minder klaar voor.

“Ik overweeg hem in het begin slechts halve dagen te laten gaan. Ik vind hem nog te klein voor de grote wereld. Ik heb hem al een beetje leren loslaten in de crèche, maar alle dagen naar school is toch een grote stap. Luca zelf is er wel klaar voor. Hij is heel sociaal en leergierig. Hij begint ook al zijn middagdutjes te weigeren en is zindelijk”, vertelt Joke aan Story.

Maar ook Joke zelf gaat terug naar de schoolbanken. Zij studeert aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze is ooit aan die studies begonnen, maar heeft ze nooit afgemaakt.

“Maar tijdens de coronaperiode heb ik beseft hoe belangrijk een diploma is. Ik was zwanger van Luca en voelde me plots heel verantwoordelijk. Ik kies nu voor meer zekerheid. Met dat diploma heb ik iets achter de hand voor als ik ooit een job naast de media wil. En ik wil Luca laten zien dat een diploma noodzakelijk is.”

Bio van Joke van de Velde

Meer Over:

Joke van de Velde