.
Joke Van de Velde
zondag 13 augustus 2023

Joke Van de Velde: “Ik heb die beslissing niet zomaar genomen” 

Ze deed het zo graag 

Toen Joke Van de Velde de opvolgster werd van Miss België Brigitta Callens was ze niet alleen het mooiste meisje van het land, maar misschien ook wel het soepelste meisje van het land.

Van haar 6de tot haar 13de was ze volledige in de ban van keurturnen. Eerder probeerde ze al ballet, maar dat bleek niks voor haar te zijn.

“Als kind trainde ik vijf keer per week. Het is een heel zware sport waarbij zowel fysiek als lenigheid enorm belangrijk zijn. De afwerking van je oefeningen moet perfect zijn. Je begint er als klein meisje aan als hobby, maar vijf keer trainen per week is echt geen overbodige luxe”, klinkt het in Primo.

Maar de combinatie studies en turnen was nog moeilijk te combineren. En dus nam Joke de zware beslissing om ermee te stoppen. En dat vond ze erg moeilijk.

“Ik heb die beslissing niet zomaar genomen. Ik deed het echt supergraag. Maanenlang is dat nog blijven doormalen en zelfs jaren later heb ik er nog een beetje spijt van. Hoe goed ik was? Op internationale wedstrijden eindigde ik steevast inde middenmoot.”

Bio van Joke van de Velde

Meer Over:

Joke van de Velde