.
Joke Van de Velde
zaterdag 2 maart 2024

Joke Van de Velde: “Ze was het niet eens met de foto’s”

Er moest iets veranderen

België heeft er een nieuwe Miss België bij. Kenza Ameloot werd op 24 februari 2024 verkozen als mooiste van het land en volgt daarmee Emilie Vansteenkiste op. Wie ooit ook nog Miss België was, was Joke Van de Velde. Zij blikt in Het Laatste Nieuws terug op haar deelname.

Joke schreef zichzelf niet in voor het programma. Het zijn haar ouders die haar een brief hebben gestuurd. Zij wilden graag wat peper in het gat steken van hun dochter.

“Iets in de media doen, was niet mijn doel. Voor mij ging het om de eer om miss te worden, om ons land te vertegenwoordigen in zowel het binnen- als buitenland. Toen werd echt naar 'de Miss' opgekeken, en respectvol met hen omgegaan. Die glorie is wat vergaan, vind ik. Daarom zou ik nu niet meer meedoen. Ook al was het een pracht­ervaring.”

Toen Joke werd verkozen was Cécile Müller nog altijd organisatrice. De deelnemers hadden altijd veel respect voor haar en vonden haar een echte klassedame.

“Ik herinner me nog een shoot in het blad Ché , en ze was het niet eens met de foto's. Het was te bloot. Ze hebben mij eruit ­moeten fotoshoppen. Ze droeg 'Miss zijn' hoog in het vaandel. We deden onze parade in badpak, bikini was uit den boze. Ze was heel beschermend. Als een man te dichtbij kwam bijvoorbeeld, kwam ze aan mijn arm trekken. Ze zorgde dat ik genoeg fruit at, dat ik op tijd naar bed ging.”

Bio van Joke van de Velde

Meer Over:

Joke van de Velde