.
Jelle Cleymans, Jonas Van Geel
maandag 10 juni 2024

Jonas Van Geel: “Dat blijft de voornaamste boodschap” 

Als ze dat kunnen overbrengen, is het geslaagd 

Er zijn ondertussen al heel wat tickets verkocht voor ’14-18’, de nieuwe spektakelmusical van Studio 100. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel spelen de hoofdrol en nemen ons terug naar de eerste wereldoorlog.

“Geen oorlog meer, het blijft de voornaamste boodschap van de voorstelling. Er is een scène waarin iedereen uit de loopgraven stapt, waarna een monoloog volgt over het absurde van oorlog. Wij hebben als acteurs de luxe dat we met de auto naar het Pop-Up Theater komen, zo'n scène spelen en na afloop nog iets gaan drinken. Terwijl oorlog vandaag weer realiteit is, niet eens zo ver van ons vandaan. Kijk naar het nieuws en je ziet mensen sterven. Hopelijk kunnen we ons publiek doordringen van onze boodschap. Daarom is het zo belangrijk dat we 14-18 opnieuw spelen, want de voorstelling is actueler dan tien jaar geleden. Als we mensen tot nadenken kunnen stemmen, of gewoon twee uur lang de dingen kunnen doen vergeten waar ze mee worstelen, dan is ons doel bereikt”, zegt Van Geel in Het Nieuwsblad.

Jonas heeft veel bewondering voor Studio 100 dat zij iets als ’14-18’ kunnen realiseren. Studio 100 had deze musicals niet nodig om te scoren in de sector.

“Dat bedrijf was al marktleider in entertainment voor kinderen en had gemakkelijk op dat elan kunnen doorgaan. Maar toch zet het musicals als 14-18 op de kaart. Spektakels die diepgang hebben en even goed geschreven zijn als de grootste filmklassiekers. Gert Verhulst is de grote trekker, hij vormt samen met Frank Van Laecke en Tijl Dauwe een enorm sterk artistiek team.”