.
Jonas Van Geel
woensdag 6 maart 2024

Jonas Van Geel: “Het is soms dansen op een slappe koord”

Ze hebben een heel sterke vriendschap

Toen de vorige plaat van Cleymans en Van Geel ‘We kunnen ons redden’ verscheen, ging de plaat vooral over de relatiebreuk van Jonas Van Geel. Op de hoes van de plaat lijkt het ook alsof ze elkaar moesten troosten in die moeilijke tijd.

Voor hun nieuwe plaat ziet hun albumhoes er volgens Dag Allemaal iets meer uit als ‘De Schalkse Ruiters’.

“Die foto dekt voor ons de lading van de titel. In 'Schalkse Ruiters' kan ik me vinden, het heeft wel iets spannends, we zijn klaar voor iets nieuws. Ik denk ook dat onze vriendschap een soort weegschaal is, waar het gewicht al eens van plek wordt verlegd. Dat is misschien wel het bijzondere aan een goede vriendschap: elkaar proberen in evenwicht te houden. Ook al is dat soms dansen op een heel slappe koord”, zegt Jonas in Dag Allemaal.

Jelle moet toegeven dat het leven voor hem nog altijd een grote speeltuin is en dat Jonas hem gelukkig nog wat in toom houdt. Want dat is soms wel eens nodig.

De twee zijn al heel lang vrienden en werken heel vaak samen, ook in musicals. Maar elkaar beu raken? Dat nooit! “We gaan zelfs voor het eerst samen een tv-programma maken, voor VTM, we nemen het voor een groot deel in het buitenland op. Vissen op het droge, laat ik het zo omschrijven.”