.
Jonas Van Geel
zaterdag 23 september 2023

Jonas Van Geel: “Het is toch helemaal anders”

Hij heeft er veel plezier in

Wie al eens naar een filmpje van Jordy, het typetje van Jonas Van Geel heeft gekeken, heeft ongetwijfeld al eens hard moeten lachen. Ook de webreeks ‘Jordy doet Ibiza’ wordt gesmaakt door heel wat mensen en dat doet Jonas veel plezier.

Jordy is natuurlijk een typetje waarbij veel karaktereigenschappen zijn uitvergroot. Maar er zijn maar weinig gelijkenissen tussen Jonas en Jordy.

“Hij is niet van de slimsten, en dat is juist zo leuk om te spelen. Eens ik mezelf in Jordy heb getransformeerd, gaat het allemaal vanzelf. Er komt ook improvisatie bij kijken. Zo is bijvoorbeeld die ‘rakketakketak’ ontstaan”, vertelt Jonas in Tv Familie.

Een programma waarin typetjes worden gespeeld, het is uit de tijd van Chris Van den Durpel en ‘Tegen De Sterren Op’ geleden dat we dat nog op televisie zagen.

“Dat laatste waren vooral uitvergrote versies van BV’s. Het is toch helemaal anders om met een zelfverzonnen typetje uit te pakken. Dat was ook een bewuste keuze. Je kan er zoveel meer kanten mee uit. Als je iemand imiteert, moet je je aan bepaalde regels houden, dan ben je veel meer begrensd.”

Bio van Jonas Van Geel

Meer Over:

Jonas Van Geel