.
Jelle Cleymans en Jonas Van Geel
woensdag 24 april 2024

Jonas Van Geel: “Hij is volledig in mijn hoofd gekropen”

En dat leverde heel wat moois op

Is er een mooiere vriendschap dan die van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel? Velen zullen natuurlijk ongetwijfeld vinden van wel, maar de twee mannen koesteren hun vriendschap heel erg en zijn blij dat ze elkaar hebben.

Enkele maanden geleden hebben de twee als duo een nieuwe plaat uitgebracht. Met die plaat hebben ze de nadruk gelegd op de basics. Het is een plaat geworden met twee zangers en een stevige band. Het doet zelfs een beetje denken aan Coldplay en Keane.

“Toen we onze liedjes aan onze producer David Poltrock lieten horen, waren Coldplay en Keane de twee bands die hij noemde”, zegt Jonas Van Geel in Primo.

De vorige plaat van de twee mannen ‘We kunnen ons redden’ ging vooral over de relatiebreuk van Jonas. Deze plaat ‘Morgen Beter’ is een heel pak vrolijker geworden.

“De vorige was inderdaad iets donkerder, iets persoonlijker. Jelle, die de meeste van onze liedjes schrijft, is voor de vorige plaat volledig in mijn hoofd en hart gekropen. Daarom ben ik zo'n grote fan van 'Jelle de schrijver'. Hij kan dat perfect.”