.
Jonas Van Geel
vrijdag 5 augustus 2022

Jonas Van Geel: “Ik wil me niet anders voordoen dan ik ben”

Dat interesseert hem niet

Jonas Van Geel ging iets meer dan een jaar geleden uit elkaar met zijn partner Evelien Bosmans. Het verdriet was groot en het is al eventjes geleden dat Jonas nog voelde hoe echt gelukkig zijn hoort te voelen. Hij zoekt troost in de muziek en in film. Literatuur dat ligt hem iets minder goed.

“Vroeger had ik mijn intellectuele profiel zeker opgekrikt door uit te wijden over literatuur ook, en niet alleen over muziek en films. Tien jaar geleden zou ik samenvattingen geraadpleegd hebben online om niet door te mand te vallen. Maar nu doe ik dat niet meer”, zegt hij in Humo.

Jonas wil zich niet langer beter voordoen dan hij is, en wil gewoon zijn wie hij is. “Mocht ik dat effectief doen, dan weet ik dat mijn vrienden mij zouden uitlachen als ik vertel dat ik niks liever doe dan dikke boeken verslinden. De waarheid is dat ik zelden in mijn leven verder dan de helft van een boek ben geraakt.”

Jonas zijn concentratie is niet zo optimaal en dat vindt hij soms erg jammer. Hij wil heel graag zijn horizon verbreden, maar het lukt hem maar moeilijk.

Al moet Van Geel ook toegeven dat hij wel degelijk af en toe iets leest. “Folders of artikels over wijn, dat lees ik wel”, lacht hij.

Bio van Jonas Van Geel

Meer Over:

Jonas Van Geel