.
Jonas Van Geel en Jelle Cleymans
maandag 3 oktober 2022

Jonas Van Geel: “Ik wou niet meer gaan als Jelle kwam”

Jelle kreeg altijd de rol

Studio 100 kondigde een tijdje geleden de nieuwe hoofdcast van hun spektakelmusical ‘Red Star Line’ aan. Dit keer staan Jelle Cleymans en Jonas Van Geel niet samen op de affiche, maar delen ze wel de hoofdrol. Het publiek zal dus een keuze moeten maken.

Maar van jaloezie tussen de twee acteurs is er nog nooit sprake geweest. “We zijn nooit echt in elkaars vaarwater gekomen. Jelle was op jonge leeftijd gewoon veel bekender dan ik. Hij zat in ‘Spring’, was Ketnetwrapper en bekend in heel Vlaanderen. Ik zat nog op de kunsthumanoria en toneelschool”, zegt Jonas in Primo.

Toen de mannen wat ouder werden kwamen ze al eens op dezelfde casting terecht, maar zelfs dan moet Jonas toegeven dat het vooral altijd Jelle was die met de rol ging lopen.

“Ik was zelfs zodanig op een punt beland dat ik zei: ‘Als Jelle komt, blijf ik thuis.’ Het was toch altijd voor hem. Echt waar! Maar ik gunde hem dat. Ik ben er nooit gefrustreerd door geraakt. We hebben altijd tegen elkaar kunnen zeggen: ‘Amai, goed gedaan, man!”

Voor Jelle is Spring altijd een grote springplank geweest en hij is daar nog altijd dankbaar voor. “Het begon aanvankelijk als een vakantiejob, maar plots bevond ik me in een storm. De serie en alles errond werd heel groot in Vlaanderen. En ineens was ik bekend.”

Bio van Jonas Van Geel, Jelle Cleymans en Cleymans & Van Geel