.
Jos Van Oosterwyck
zondag 25 september 2022

Jos Van Oosterwyck: “Dan zal er over ons gesproken worden”

Waarom ook niet

Wie ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, dat bepalen we met zijn allen volgend jaar in enkele preselecties en een grote finale. Iedereen heeft nu al zo zijn favorieten die het goed zouden kunnen doen.

“Ik geloof niet dat een artiest garant kan staan voor een overwinning. Alles valt of staat met een song. Je zou Camille kunnen sturen, want die is superpopulair, maar wat betekent dat in het buitenland? En is zij wel stressbestendig?”, vraagt muziekkenner Jos Van Oosterwyck zich af in Tv Familie.

Want stressbestendig, dat moet je wel zijn als je deelneemt aan zo’n grote wedstrijd. “Tientallen mensen bemoeien zich met je act en het nummer en al die meningen zorgen uiteindelijk voor een halfgebakken ei. En daar is het volgens mij wat misgelopen met Hooverphonic.”

Als Jos eens goed nadenkt, heeft hij in elk geval een fantastisch idee om misschien toch te kunnen scoren met een erg opvallende act.

“Waarom zouden we niet Stromae sturen met zijn lied een sample van wijlen Arno die dan in deepfake op het podium staat? Er zijn natuurlijk wat hindernissen, zoals de erfgenamen van Arno die akkoord moeten gaan. Maar met zo’n verhaal heb je de aandacht van iedereen. En als er één iemand Europa in minder dan drie minuten uit zijn hand kan doen eten, dan is het Stromae wel.”

Bio van Jos Van Oosterwyck

Meer Over:

Jos Van Oosterwyck