.
José De Cauwer
zondag 17 juli 2022

José De Cauwer: “Ik heb zwarte sneeuw gezien”

Hij gaat nog even door

Dit jaar werd het een Tour de France zonder het iconische duo Michel Wuyts en José De Cauwer. Michel moest op pensioen en zo bleef José alleen achter. Een aanbod van VTM of Eurosport had hen misschien nog kunnen redden als duo, maar dat is er niet van gekomen.

“Wat kon ik nog meer doen? Bij de VRT kan ik sowieso meer koersen volgen dan bij VTM. En met Eurosport heb ik ooit gesprekken gehad, maar ik ben snel afgehaakt. Dan moest ik van thuis uit commentaar geven en werd de uitzending onderbroken door reclame. Dat leek me niets”, bekent José in Dag Allemaal.

De Cauwer liegt er ook niet om dat hij financieel beter af was bij VRT en dat blijft nog altijd heel belangrijk voor José. Ondanks zijn leeftijd.

“Ja, dat geld komt heel goed van pas voor mij. Ik heb zwarte sneeuw gezien. Twee jaar geleden heb ik m’n huis een tweede keer afbetaald. Ik ben dus heel voorzichtig geworden.”

José kan nog twee jaar aan de slag blijven als commentator bij de VRT. Op dat moment zal hij 75 zijn. “Dan zal het wel goed geweest zijn zeker? Alhoewel… mijn vader wordt straks 102, en die is nog heel helder vang eest. En als ik het graag blijf doen…. wie weet?”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van José De Cauwer

Meer Over:

José De Cauwer