.
Josje Huisman
donderdag 6 juni 2024

Josje Huisman: “Dat wilde niemand in ons gezin” 

Maar ze deed wel andere dingen 

Ondanks dat Josje Huisman in Antwerpen woont, zal ze toch altijd Nederlandse roots blijven hebben. Ze groeide op in Overijssel en ze kende een heel fijne en onbezorgde jeugd.

“Steenwijkerwold is een groen dorp, in het noorden van Nederland. Ik heb er van mijn 4 tot 14de gewoond. Daarna zijn we naar Meppel verhuisd. In mijn herinnering telde het dorp drie straten, al is het wel iets groter. Mijn vader was dominee van de protestantse kerk en dus woonden we in de pastorie naast de kerk: een prachtig huis met aan de achterkant weilanden met koeien. Het was een leuke plek om op te groeien”, blikt ze terug in Gazet van Antwerpen.

Ze groeide op met muziek en het is ook meteen een talent dat ze van haar ouders heeft geërfd. Beide spelen een instrument en haar moeder zingt ook bij een koor.

“Zelf zat ik in het kinderkoor van de kerk. Dansen wilde niemand in ons gezin. Zelf heb ik dat wél altijd graag gedaan. Op mijn 5de wilde ik dolgraag naar de balletschool. Later combineerde ik ballet met streetdance en mocht ik meedoen in schoolmusicals.”

Bio van Josje Huisman

Meer Over:

Josje Huisman