zondag 21 april 2019
Josje Huisman verandert eetgewoonte dankzij zwangerschap
Josje Huisman is totaal nieuwe vrouw geworden.
Josje Huisman werd drie jaar terug veganiste, maar ondertussen heeft ze haar eetpatroon opnieuw aangepast. “Ik ben toen heel radicaal overgestapt op plantaardig eten. Van de ene dag op de andere”, zegt ze aan Het Nieuwsblad. “Ik merkte veel voordelen: aan mijn lichaam, aan mijn energiepeil, aan mijn mindset. Toen ik zwanger werd, at ik nog plantaardig. Ik at wel meer groenten en fruit, maar ik lette amper op mijn eiwitten en vetten. Ik dacht alleen: Ha, het is plantaardig, het zit goed. Ik kreeg tijdens mijn zwangerschap echter last van huidproblemen en dacht dat ik een allergie had. Toen hoorde ik dat ik mijn evenwichtige voeding door de jaren heen wat had verwaarloosd. Mijn energie stond in de min en moest heel snel in de plus, omdat ik een baby in m'n buik had. Nu combineer ik dierlijk en plantaardig voedsel. Ik denk aan wat mijn lichaam nodig heeft en intussen ook een beetje aan wat de wereld nodig heeft.”