.
Inge Moerenhout, Joyce De Troch, Katia Alens
zaterdag 6 november 2021

Joyce De Troch heeft haar lesje geleerd: “leen nooit aan vrienden”

Ze verloor heel veel geld

Ex-presentatrice Joyce De Troch is al enkele jaren weg uit de spotlights en is nu aan het werk als weddingplanner. Maar dat sluit niet uit dat De Troch graag haar verhalen deelt met haar talrijke volgers. Op Facebook deed ze haar verhaal rond de vriendschapsfraude waarmee ze te maken kreeg.

“Ik zou de namen van mijn zogezegde vrienden die mij nog geld moeten, hier moeten vermelden”, klonk het bij het begin van haar verhaal op Facebook. In Tv Familie vertelt ze het hele verhaal.

“Kijk, doorheen de jaren ben ik voor bepaalde mensen veel te goed geweest. Hen geld geleend, bedoel ik. Geld dat ik van sommigen nooit terugbetaald heb gekregen. Er zitten ook bekende mensen tussen, ja. Wie bijvoorbeeld? Dat zou ik graag zeggen, maar beter van niet... Het ergste is dat ik hen dan op sociale media zie stoefen tijdens een chique vakantie of in dure restaurants.”

Joyce verloor op die manier tussen de 60.000 en 65.000 euro en dat komt haar zwaar op de maag te liggen. “Soms gaat het ‘maar’ over een paar honderd euro, maar voor mij is het een principekwestie.” Ondertussen heeft ze haar lesje geleerd en is ze ervan overtuigd dat het haar niet meer zal overkomen.

Bio van Joyce De Troch

Meer Over:

Joyce De Troch