.
Verschoten en Zoon
vrijdag 2 februari 2024

Joyce De Troch: “Het was raar om samen scènes te spelen” 

Ze hadden een serieuze aanvaring 

Heel wat Vlamingen hebben de voorbije weken genoten van de heruitzendingen van ‘Verschoten & Zoon’. De reeks over garagist René en zijn vrouw Magda brengt nog steeds veel mensen aan het lachen.

Joyce De Troch heeft enkele seizoenen met Jacques Vermeire op de set gestaan en heeft alleen maar lof voor de acteur.

“Ik heb hem vooral als leermeester ervaren. Ooit had ik een serieuze aanvaring met Martine en Jacques is toen als een vader tussenbeide gekomen. Onze goeie band is gebleven. Ik ben zelfs nog naar de première van z'n nieuwe show gaan kijken. Jacques is nog niet veranderd. Behalve zijn kapsel, dan”, vertelt De Troch in Primo.

Een aanvaring met Martine, dat klinkt niet meteen als iets plezants. Het was een conflict, een soort catfight en dat moest opgelost worden.

“Daardoor was het een beetje raar om met haar scènes te spelen. Martine scheerde toen hoge toppen, en dat had soms een invloed op haar gedrag. Ach ja, eerlijk is eerlijk: het klikte gewoon niet tussen ons. Maar je kon daar niks van merken tijdens de opnames. Ook Martine is heel professioneel en dus konden we dat naast ons neerleggen. Vandaag komen we wél supergoed overeen. Haar gezondheid baarde me onlangs zorgen en een welgemeende 'Hoe gaat het met je' is geen moeite, integendeel.”

Bio van Joyce De Troch