.
Opium, Inge Moerenhout, Joyce De Troch, Katia Alens
vrijdag 8 september 2023

Joyce De Troch: “Ze heeft er haar ding in gevonden” 

Ze heeft ze een cursus laten volgen 

De filmpjes van de dertienjarige in het nauw gedreven jongetje staat bij veel mensen op hun netvlies gebrand. Zeker bij vrouwen die zelf moeder zijn. Zo ook bij Joyce De Troch.

“Laten we er geen doekjes om winden, iedereen weet uit welke hoek die geweldplegingen kwamen. En ik heb er op zich geen enkel probleem mee dat onze maatschappij meer en meer ‘gekleurd’ wordt. Wij houden hier thuis allemaal van talen, ik heb zelfs het idee geopperd om m’n dochters lessen Arabisch te laten volgen. Maar wat zie je in de realiteit? Dat er vaak geen sprake kan zijn van communicatie”, zegt Joyce in Dag Allemaal.

Dus besloot Joyce dan maar om haar dochters geen Arabisch te laten leren, maar liet ze wel een cursus zelfverdediging volgen. In de judo en karate hebben ze technieken geleerd waarbij de ze de kracht van hun tegenstanden tegen hen kunnen gebruiken.

“Zeker de oudste heeft er haar ding in gevonden en is heel weerbaar. Maar de angst zit er dik in, en niet alleen bij mij. Ik vind dat triest. Toen ik jong was, moesten m’n ouders zich enkel zorgen maken of ik m’n broek niet zou scheuren bij het ravotten buiten.”

Bio van Joyce De Troch

Meer Over:

Joyce De Troch