.
Opium, Inge Moerenhout, Joyce De Troch, Katia Alens
vrijdag 3 februari 2023

Joyce De Troch: “Ze moeten niet hun eigen keuze opdringen”

Het gaat allemaal een beetje te ver

Of iemand al dan niet woke moet zijn of niet, daar gaan we ons niet over uitspreken. Iedereen mag voor zichzelf bepalen wat hij of zij vindt dat nog door de beugel kan of niet. Maar het is wel een feit dat de wokediscussie heel veel mensen begint tegen te steken.

Ook Joyce De Troch is de hele heisa errond een klein beetje beu. Zij is het beu dat wokers hun keuze aan andere mensen proberen op te dringen.

“Ik begrijp bijvoorbeeld veganisten, maar ik snap ook mensen voor wie hun biefstukske heilig is. Het probleem stelt zich pas wanneer wokers hun eigen keuze opdringen als de nieuwe waarheid. Als je niet oppast, krijg je nog te horen dat een krop sla ook gevoelens heeft en een wortel verdriet heeft wanneer je hem in stukken snijdt”, vertelt ze aan Tv Familie.

Joyce is zelf vegetariër, maar heeft daar haar eigen goede redens voor. Ze zal zelf nooit iemand opdringen om vegetariër te worden en zijn of haar vlees te laten.

“Mijn pépé zaliger at elke dag spek met eieren, iets waar de jonge garde vaak z’n neus voor optrekt. Wokers vrezen dat kippen pijn hebben als die beestjes een ei moeten leggen. En ja, dit is wat overdreven”, lacht Joyce.

Bio van Joyce De Troch

Meer Over:

Joyce De Troch