.
Juan Gerlo met Line Ellegiers
woensdag 5 april 2023

Juan Gerlo: “Mensen vinden dat er geen grenzen meer zijn”

Hij denkt daar anders over

Eindelijk is het zover en kan de musical Pocahontas van start gaan. De musical zou oorspronkelijk drie jaar geleden al hebben gespeeld, maar corona stak daar een stokje voor. Maar nu is het eindelijk zo ver. In één van de hoofdrollen zien we acteur Juan Gerlo.

“Het eerste deel van de repetities zat er net op toen de eerste lockdown werd afgekondigd. Wij dachten dat we twee weken later opnieuw van start zouden kunnen gaan. Viel dat even tegen”, lacht Juan in Dag Allemaal.

Door in Pocahontas te spelen, krijgen Juan en de andere leden van de cast ook te maken met woke-situaties waar ze rekening mee moeten proberen houden. Al is dat niet altijd zo makkelijk.

“Als acteur is het niet makkelijk de dag van vandaag. Sommige mensen vinden dat er geen grenzen zijn, dat een witte man zonder problemen een zwarte mag spelen. Voor anderen kunnen de grenzen dan weer niet hard genoeg afgelijnd zijn, zodat je bij wijze van spreken een moord moet gepleegd hebben om een moordenaar te kunnen spelen. Allebei fout, vind ik.”

Voor Gerlo is het eenvoudig. Het is niet omdat een grens trekken moeilijk is, dat hij niet getrokken mag worden. “De maatschappij evolueert en dus moet die grens mee verschuiven. Het belangrijkste is dat we met elkaar blijven praten.”

Bio van Juan Gerlo

Meer Over:

Juan Gerlo